Do Paříže za 3000 Kč



Jste také jedni z těch, kteří si stále myslí, že na cestování je potřeba vydělávat majlant? Já jsem zastánce toho, že když někdo chce, tak to jde i s omezenějším rozpočtem. Co se třeba podívat na 2 dny do Paříže za necelých 3000 Kč. Zdá se vám to nemožné? Není! 

Letošní svátek zamilovaných, sv. Valentýna, jsem strávila v nejkrásnějším a nejromantičtějším městě vůbec, v Paříži. Historie, památky i novodobá architektura Paříže vás dostane svou atmosférou hned po příjezdu. Že na takový výlet nemáte peníze? Pokud si k cestování vyberete letadlo, tak to chápu. Autem „na vlastní pěst“ se to také může prodražit cenou pohonných hmot apod., ale v případě, že nejste až tak vybíraví a ty dvě noci (tam a zpět) v autobuse přežijete, pak je to jasná volba.

Eiffelova věž
Foto: Kristýna Kozelská

 
 Jste-li rozhodnutí, že si jako dopravní prostředek vyberete autobus, začněte hledat. Slevových portálů, cestovních agentur nebo eurovíkendů je na internetu mnoho. Dejte si však pozor a pečlivě si prostudujte všechny možnosti. Slevové portály se zdají být skvělou možností, jak levně koupit zboží, levně se najíst nebo cestovat. V případě cestování se vždy raději podívejte také na stránky dané cestovní kanceláře, protože v našem případě jsme úplně stejný zájezd našli přímo na jejich stránkách o 400 Kč levněji! Pokud vás jede více, na celkové sumě se to rapidně promítne.

V konečné ceně jsme měli zahrnutou dopravu klimatizovaným autobusem s WC, průvodce, nocleh v hotelu a za příplatek 5 euro snídani ve formě bufetu. Žádný velký luxus, ale na poznání různých míst ideální. 

Dechberoucí pohled
Foto: Kristýna Kozelská
 V druhém případě, kdy jsme se rozhodli užít si Velikonoce v Benátkách, musím vyzdvihnout zase slevový portál. Třídenní zájezd klimatizovanným autobusem se službami průvodce nás vyšel na 1500 Kč, oproti ceně cestovní kanceláře, kde stejný zájezd byl nabízen za necelých 1600 Kč. Nikdy se nenechejte učarovat prvním, co najdete a prozkoumejte všechny možnosti, které internet nabízí.

Takže žádné výmluvy, že na cestování nejsou peníze, prohledat internet a prostě jet. Nic není nemožné, pokud opravdu chcete!